Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Βαρεί τη θύρα, ν' ακούσει η παραθύρα!!!

Πόσο κλειστόμυαλη και συντηρητική είναι η ελληνική κοινωνία αλλά και αρκετά ενδιαφέρουσα!!! Είναι πολύ ωραίο να παρατηρείς πως ερμηνεύει ο καθένας την συμπεριφορά σου ανάλογα με τα βιώματα του.  Αλλά πίσω από μια κουβέντα μπορεί να μην κρύβεται τίποτα!!! 

Και όμως φίλε αναγνώστη!! 

Υπάρχουν άνθρωποι που απλά λένε την άποψη τους σε ακούν πολύ cool και μετά από όλα αυτά συνεχίζουν την ζωούλα τους και αυτό είναι όλο!!! 

Γενικότερα έχω μάθει να είμαι απλός άνθρωπος και συχνά η απλή και ήρεμη ομιλία μου ερμηνεύεται ως υποκρισία!!! Δεν μπορώ να καταλάβω!! Τέτοιος εγωκεντρισμός, τόσο ανάγκη προσοχής έχουν όλοι!!! 

Πολλές φορές ενώ έχω διάθεση να ακούσω (ναι πολλές φορές θα έπρεπε να ήσουν ευγνώμων που έχω την ευγένεια να κάνω πως σε ακούω γιατί βαριέμαι να ακούω για 1000στη φορά πόσο άτυχος είσαι που σου έδωσαν άδεια τον Ιούλιο και όχι τον Αύγουστο : 
1ον είσαι τυχερός που δουλεύεις,  
2ον έχεις λεφτά και κάνεις διακοπές , και μόλις αυτό αναιρέθηκα......συνεχίζουμε)... 

...καταλήγω να ενσαρκώνω έναν ρόλο από ένα σκετσάκι που παίζει στο κεφάλι σου και συζητάς με τον εαυτό σου έχοντας την απαίτηση να ακούσεις ότι ασυνείδητα σου έχει χαραχτεί στο σενάριο που έχεις θάψει εκεί μέσα (πάλι ζωγράφισα). Και αν παρεκκλίνω λίγο από αυτά που θες να ακούσεις, μπαίνεις στο repeat και άντε πάλι από την αρχή μέχρι να το πάρω το oscar !!! Λέω απλά την γνώμη μου, δεν είμαι ο Sherlock ή ο Yoda!!! 

Το κορυφαίο είναι όταν λες την άποψη σου σε κομπλεξική τύπισσα........ πως το χαμόγελο και η άνεση μπορεί να την οδηγήσει σε αμπάρωμα στον εαυτό της ή σε χαζοχαμόγελα του τύπου "πότε θα πάμε για καφέ". 

Πως νιώθω ότι πετάω ότι λέω στην χωματερή με κάτι τέτοια άτομα!! Και να πεις ότι είμαι εγωκεντρικό ζώο και θέλω να λέω την άποψη μου συνέχεια (άσχετα με το ότι είμαι μάστερ - παντογνώστης και θα έπρεπε), προσπαθώ να μην λειτουργώ αυτεπάγγελτα γιατί ξέρω πως είναι να φυτρώνεις εκεί που δεν σε σπέρνουν. ''Πες μου την γνώμη σου γι αυτό'' πόσο trigger φράση για τον εγωισμό του καθενός είτε του ''έχων γνώμη'' είτε του ''ακούων'' (ζωγραφίζω ο σατανάς). Και το κορυφαίο είναι σε συζητήσεις που και ο ένας ΘΕΛΕΙ να πει και ο άλλος ΘΕΛΕΙ να ακούσει και είναι σαν να μιλούν 4 άνθρωποι!!! 

Ο ''ακούων'', ο ''αυτά που θέλει να ακούει ο ακούων'' (έστω Μπάμπης), ο ''ομιλών'' και ο ''αυτά που θέλει ο ομιλών να ακούσει ο ακούων'' (έστω Μαίρη)!!! 

ΟΜΙΛΩΝ : Τι λες για βόλτα στο κέντρο?? 
ΜΠΑΜΠΗΣ : Επιτέλους θα βγούμε!!!
ΑΚΟΥΩΝ : Πάμε, γιατί όχι?!
ΜΑΙΡΗ : Ωραία, κάποιος θα με βοηθήσει να κουβαλάω τα ψώνια(??!!!)

Μην το αρνηθείς.........ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ!!! (και όχι τόσο κόσμια)

''Listen with curiosity. Speak with honesty. Act with integrity. The greatest problem with communication is we don’t listen to understand. We listen to reply. When we listen with curiosity, we don’t listen with the intent to reply. We listen for what’s behind the words.'' 
 Roy T. Bennett, The Light in the Heart

Πως λοιπόν καταφέρνεις να κάνεις αυτό που θέλεις σε μια κοινωνία που ο καθένας λόγω ευθιξίας λέει ότι θέλει και ακούει ότι θέλει τροφοδοτώντας όλο και περισσότερο μέσα σε κάθε διάλογο το εγώ του!!!??? 

Προσωπικά πιστεύω ότι ο ανοιχτός διάλογος φιλτράρει αυτούς που μπορούν να σε αντέξουν και το χαίρονται!!! Τι σόι φίλος είσαι αν δεν κράξεις από ενδιαφέρον τον φίλο σου ή αν δεν νιώθεις άνετα να εκφράσεις την μεγαλύτερη καφρίλα και να μην σε παρεξηγήσει!!! Θυμάμαι ότι κάποτε έλεγες ''καλημέρα'' και δεν καλούσε ο άλλος την αστυνομία!!! Ναι η κοινωνία μας έχει γίνει δημόσια τουαλέτα αλλά ο φόβος μόνο σε πανικό μπορεί να οδηγήσει και όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει με τον σπασοκλαμπάνια πανικόβλητο χαρακτήρα σε κάθε thriller!!! 

''Too often we underestimate the power of a touch, a smile, a kind word, a listening ear, an honest compliment, or the smallest act of caring, all of which have the potential to turn a life around.'' 
Leo F. Buscaglia

Γι αυτό μην φοβάσαι να πεις ανοιχτά αυτό που θες, να εκφράσεις την άποψη σου....... στο κάτω κάτω, τόσο της μόδας που είναι ο ρατσισμός και η λογοκρισία ακόμα και απέναντι στον ίδιο τον ρατσισμό και την λογοκρισία, μπορεί να βρεθείς σε κάνα πάσσαλο υπό την κατηγορία ότι δεν διαφέρεις από το εναλλακτικό!!! ΤΙ?!?!?!?! 



ΔΙΔ-άσκαλος

Υ.Γ.
Το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα, τα ονόματα και οι καταστάσεις είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου