Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Το Τανγκό των Πανελληνίων

Εκεί που ακούω το Oblivion του Piazzolla (τι συνθετάρα, πως μια μελωδία μπορεί να αναδείξει έναν κλισέ αρμονικό κύκλο, και όποιος κατάλαβε κατάλαβε) και χαλαρώνω στον καναπέ μου στον ήχο της νύχτας και την ηρεμία σαν αντίθεση σε μία γεμάτη ένταση μέρα, σκέφτομαι: πανελλήνιες, πλησιάζει αυτή η όμορφη περίοδος που φλερτάρεις με τη γνώση σου και χορεύεις ταγκό με τα βιβλία και ήρθε η ώρα να σου ''κάτσει'' η προσπάθεια σου και να περάσετε μια γεμάτη ερωτισμό βραδιά. Σηκώνω λοιπόν τα μάτια μου και βλέπω έχει τελειώσει το μπουκάλι κρασί και τα πόδια μου διαφωνούν σοβαρά για την κατεύθυνση με αποτέλεσμα να ξανακάτσω και με το που τελειώνει το βιολί........

ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ!!! Πόσο αυτή η περίοδος βιάζει την ψυχούλα των παιδιών και τα κάνει να βγάζουν φλύκταινες!!! Τόσο άγχος και ένας χρόνος πίεσης και πανικού ρε πάμε καλά??!!! Αλλά ας πάμε λίγο πιο βαθιά σε αυτό το πηγάδι που λέγεται πανελλήνιες!!! Κατά την προσωπική μου άποψη δεν είναι τόσο κακό το σύστημα, δεν συμφωνώ με όλες τις παραλλαγές του, αλλά θεωρώ ότι είναι σαν τον τελικό στο 100στάρι. Κανείς δεν νοιάζεται για το τι άνθρωπος είσαι απλά τσεκάρει όλη σου την προσπάθεια στον αγώνα κάποιων δευτερολέπτων!!! Θεωρώ ότι το βασικό πρόβλημα με τις πανελλήνιες είναι το attitude με το οποίο δίνουν αρκετοί μαθητές που συγκεντρώνεται στην ιστορική φράση........... 
ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΩ ΟΙΚΟΔΟΜΗ!!! 

“One had to cram all this stuff into one's mind for the examinations, whether one liked it or not. This coercion had such a deterring effect on me that, after I had passed the final examination, I found the consideration of any scientific problems distasteful to me for an entire year.” 
 Albert Einstein

Παίρνοντας ρεαλιστικά την φράση 1ον η οικοδομή έχει πεθάνει (εν μέρη λυπάμαι γιατί είναι μεροκάματο για αρκετούς εν μέρη χαίρομαι γιατί έκανε μάγκες εργολάβους κάτι βλαχαδερά) 2ον στα 18 μια χαρά είναι η οικοδομή, μπορείς να πουλήσεις άνετα μούρη νεανία φίλε μου (αν και έχει καταντήσει λόγω της ιστορικότητας της φράσης λίγο ντεμοντέ , πσσσσσσ) 3ον όπως προείπαμε κάποιοι έγιναν φραγκάτοι εργολάβοι (δυστυχώς καλές εποχές που ο ήλιος ανατέλλει πράσινο κ.λ.π. δες παλιότερη ανάρτηση).

 Ας δούμε όμως λίγο πίσω από την φράση καταργώντας τα στερεότυπα με την παρακάτω λίστα:

  1. William Henry “Bill” Gates
  2. Steven Paul “Steve” Jobs
  3. Mark Zuckerberg
  4. Henry Ford
  5. Richard Branson
  6. John D. Rockefeller
  7. Michael Dell
  8. Jack Dorsey
  9. Sean Parker
  10. Evan Williams
  11. Jan Koum

και βαριέμαι να αρχίσω να λέω και άλλους πόσο μάλλον να πάω ιστορικά πιο πίσω ή στον καλλιτεχνικό χώρο. Είπα να αναφέρω ανθρώπους του επιχειρηματικού κόσμου που δεν έχουν ούτε ένα χαρτί (που λένε οι παλιοί). 

-Μα ρε ΔΙΔ-άσκαλε τι συγκρίνεις τώρα όλοι αυτοί δραστηριοποιήθηκαν στο εξωτερικό εδώ είναι Ελλαδάρα!!!

Πάρε και μερικούς Έλληνες :

  1. Διαμαντής Μασούτης
  2. Οδυσσέας Ελύτης
  3. Αριστοτέλης Ωνάσης
  4. Γιάννης Λάτσης

Γιατί λοιπόν οι πανελλήνιες στοιχειώνουν τόσο πολύ τον κόσμο!!!??? Μία είναι η φράση-τίτλος του μυθιστορήματος που ζούμε (λέμε τώρα): ''ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ: Η ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ''.

“I didn't fail the test, I just found 100 ways to do it wrong.” 
Benjamin Franklin

 Πόσο τα περασμένα χρυσά χρόνια μας έκαναν μπετούς στον τρόπο σκέψης και κατάντησαν έναν λαό, που είναι τόσο περήφανος για φράσεις που έχει γεννήσει όπως το ''τα πάντα ρεί'' (Ηράκλειτος ὁ Ἐφέσιος), οικοδομή. Τόσο μπετούς που να μην μπορούμε να σκεφτούμε έξω από συνταγές που έχουμε συνηθίσει (βλέπε πανελλήνιες, ασεπ κ.λ.π.) μέσα σε ένα σύστημα που έχει δημιουργηθεί από, λέμε τώρα 300 (στην τύχη ο αριθμός),  μπετούς ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ και περιθωριοποιεί όσους σκέφτονται out of the box με αποτέλεσμα να εξάγουμε αυτό που χρειαζόμαστε δημιουργώντας  τις πιο ακατάλληλες συνθήκες για να το επανεισάγουμε!!! Δεν λέω, αν οι πανελλήνιες είναι το εμπόδιο που μπαίνει ανάμεσα σε εσένα και τους στόχους να διαβάσεις να πιεστείς και να δώσεις, άλλωστε αν τους θες τόσο θα το κάνεις και με μεγάλη χαρά. Από εκεί και πέρα δεν είναι δόγμα, δεν είναι πρακτική!!! Ο λόγος που η πρώτη λίστα είναι μεγαλύτερη από την δεύτερη είναι ο παραπάνω αλλά και μόνο η ύπαρξη της πρέπει να σου δείχνει ότι και εδώ γίνεται!!! Το ότι η αγορά στην Ελλάδα δεν είναι τόσο απρόσωπη είναι άλλο θέμα  (άλλωστε σε χωριό όλοι έχουμε πάει και ξέρουμε τι συμβαίνει). Οι πανελλήνιες πρέπει να είναι το μέσο αν και εφόσον χρειάζεται για αυτό που θέλει πραγματικά κάποιος να κάνει και όχι ο σκοπός. Αν δεν αποτελούν μέρος του σχεδίου είναι ντράβαλο ;-)!!! 

Γι αυτό φίλε μαθητή, ξεκαθάρισε τι θες, δώσε αν χρειάζεται και ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ Τ'ΑΥΤΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΚΟΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!


ΔΙΔ-άσκαλος

Υ.Γ.
Για τα παραπάνω ονόματα googlαρετε να δείτε τι εστί ο καθένας.......μην τα θέλετε όλα έτοιμα!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου