Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Μήπως είμαστε flat-earthers??!!

Flat earther: ο τύπος που λόγω της σημειακής αντίληψης που έχει για την ύπαρξη του, θεωρεί ότι το δίανυσμα που εφάπτεται πάνω στην καμπυλότητα της γης στο σημείο που στέκεται είναι παράλληλο της επιφάνειας και αυτό γιατί το φως δεν ακολουθεί αυτήν την καμπυλότητα!!! Κοινός επειδή δεν βλέπει φάλτσα αυτό που βλέπει είναι το ταψί που ζει!!! 




Μήπως όλοι λίγο πολύ είμαστε flat earthers?!! 

Σκέφτομαι......όλα τα φυσικά μεγέθη έχουν τουλάχιστον 3 διαστάσεις (ναι η ευθεία δεν είναι ο πιο σύντομος δρόμος μεταξύ δυο σημείων, βλέπε γεωμετρία Riemann, τα ευθύγραμμα τμήματα καμπυλώνουν!!! Και η έννοια του σημείου ως μια τελεία πάνω σε μια επιφάνεια δεν υφίσταται!!! Όλα τα σημεία έχουν διαστάσεις!!!......κ.λ.π.) , κάτι που επειδή ξεπερνά τις ανθρώπινες αισθήσεις, δεν το μελετάμε στην καθημερινότητα μας......αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική!!! Θυμάσαι την Ευκλείδεια γεωμετρία που διδασκόσουν μέχρι το γυμνάσιο!!!?? Αν σου πω ότι περιγράφει τον 3D κόσμο που ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ και όχι την πραγματικότητα!!!?? Βαρύ να στο πει κάποιος αυτό στην εφηβεία αλλά εδώ έβγαλαν του μιγαδικούς από την ύλη της 3ης λυκείου!!! τι να πεις?! 

-Μα γιατί ρε ΔΙΔ-άσκαλε να διαβάζουμε πράγματα που δεν μας χρησιμεύουν στην καθημερηνότητα?! 


Και σε αυτό το ερώτημα είναι το πρόβλημα και η Αμερικανοποίηση  του σύγχρονου κόσμου!!! ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΒΓΑΖΕΙΣ!!! Ναι φίλε μαθητή μπορεί αυτές οι γνώσεις να μην σε βοηθήσουν να βγάλεις λεφτά αλλά πίστεψε με ο άνθρωπος είναι ήρεμος και ολοκληρωμένος όσο πιο κοντά πλησιάζει στην αλήθεια!!! Η ψυχή τρέφεται με πραγματικότητα!!! Κάτι που ούτε τα λεφτά θα σου δώσουν όταν λόγω πίεσης, άγχους ,νεύρων έχεις αποκτήσει ''πανώλη''!!! Ακόμα και εγωιστικά να το δεις, ένας να σε πιάσει ''αδιάβαστο'' σε κάτι από τα παραπάνω, σου έχει κάνει το ''εγώ'' σκουπίδι ακόμα και σε τετ α τετ συζήτηση πόσο μάλλον μπροστά σε άλλους (Δεν είμαι φυσικός, αν λέω μαλακίες παρακαλώ κάποιος φυσικός/μαθηματικός στα σχόλια να με ξεφτιλίσει). 
Και την αλήθεια δεν την πιάνεις μόνο με τις 5 αισθήσεις!!! Αν ναι ή θες ψυχίατρο ή είσαι από άλλον πλανήτη, ψάχ'το!!! 

''With every simple act of thinking, something permanent, substantial, enters our soul. This substantial somewhat appears to us as a unit but (in so far as it is the expression of something extended in space and time) it seems to contain an inner manifoldness; I therefore name it "mind-mass." All thinking is, accordingly, formation of new mind masses.''


Bernhard Riemann,  Gesammelte  Mathematische Werke (1876)

Σκέφτομαι λοιπόν ότι το διάνυσμα του χρόνου ουσιαστικά καμπυλώνει μέσα στον χώρο κάτι που σαν άνθρωπος δεν αντιλαμβάνομαι λόγω σημειακής αντιλήψεις της ύπαρξης μου χρονικά!!! Δηλαδή επειδή είμαι μια τελεία πάνω στην γραμμή του χρόνου από την δημιουργία του μέχρι όσο πάει, και επειδή η διάμετρος αυτής της τελείας είναι ευθεία λόγω πολύ μικρού μεγέθους, αντιλαμβάνομαι το διάνυσμα συνολικά σαν ευθύγραμμο τμήμα. Με απλά λόγια είμαι ένας χωροχρονικός flat earther..... μπορείς να με πεις flat timer!!! Και σκέφτομαι ότι μήπως όσο μεγαλώνω περνάει ο χρόνος πιο γρήγορα γιατί με κάποιο τρόπο καμπυλώνει ενώ εγώ τον προβάλω σε ένα ευθύγραμμο διάνυσμα!!!??? (όλα αυτά υπό  το Adagio for strings του Samuel Barber) 



Χμμμμμ....δεν ξέρω το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα αυτά με κάνουν να νιώθω ταξιδιώτης!!! Δυστυχώς την γη την γυρίσαμε και στο διάστημα δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε ακόμα αλλά υπάρχει τόσος χώρος για φαντασία και έρευνα που.....

 ''...this does put a smile on my face!!!''
 Thanos 

Απλά βλέπω ότι αντί όλη αυτή η σκέψη και έρευνα αντί να είναι ανοιχτή σε όλους, ο κόσμος γίνεται με ωμό τρόπο ''ρεαλιστής'' σε ένα reality που ερμηνεύεται μόνο από ένστικτα και όλο το κομμάτι που μας κάνει ανθρώπους γίνεται αντικείμενο αγοράς  για μια μικρή μερίδα ανθρώπων!!! Το χειρότερο είναι ότι όλο αυτό γεννάει διανοητικούς flat earthers, ανθρώπους που βλέπουν μέχρι εκεί που τους λέει το ''εγώ'' τους και δεν μπορούν να δουν πίσω από την ''καμπυλότητα''!!! Γινόμαστε όλο και πιο στενόμυαλοι!!! Θέλω να κλείσω με την ελπίδα ότι τουλάχιστον η ανθρωπότητα περνάει την εφηβεία της και θα ωριμάσει!!!



''A human being is a part of the whole called by us universe, a part limited in time and space. He experiences himself, his thoughts and feeling as something separated from the rest, a kind of optical delusion of his consciousness. This delusion is a kind of prison for us, restricting us to our personal desires and to affection for a few persons nearest to us. Our task must be to free ourselves from this prison by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature in its beauty.''


Albert Einstein


ΔΙΔ-άσκαλος


Είμαι στα κάτω μου σήμερα και το έκαψα - με έχει πιάσει μια γλυκιά νοσταλγία για κάτι...τώρα τι?! (συνγχωρέστε με για την προχειρότητα στα διαγράμματα...μην με κάψετε στην πυρά!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου